Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Μαΐου 2016

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΙΧΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αργος ,στην ομώνυμη εκκλησία στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος της  Δαλαμανάρας,  όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως η εορτή της Παναγίας .  Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε  προσευχόμενος ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου  κ. Ιερόθεος .


Ο σημερινός ναός είναι ο τρίτος κατά σειρά που κτίσθηκε στην περιοχή μιας και η πόλη μεγάλωσε και ο ναός έπρεπε να είναι αντάξιος του πληθυσμού. Κατά παράδοση στην περιοχή εκεί κοντά στον σημερινό ναό υπήρχε Πηγή από την αρχαιότητα στην οποία έτρεχε άφθονο νερό για αυτό και ο ναός από τα παλιά  χρόνια ήταν αφιερωμένος στην Ζωοδόχο πηγή.  Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ζιχνών ,  Ἀρχιμανδρίτης  Λαυρέντιος Παπασίδερης .
 Στο τέλος του αναστάσιμου εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ της κωμοπόλεως  παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου και πλήθος κόσμου.  Μεταξύ άλλων το παρών τους έδωσαν , ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός ,η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους, Δ.Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος Δ. Κρίγγος, ο πρώην δήμαρχος Άργους Δ.Πλατής κα.  


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες