Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Μαΐου 2016

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ KAI BINTEO


Πλήθος πιστών υποδέχθηκε την  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης από την συνοδική και σταυροπηγιακή μονή οσίου Συμεών του νέου θεολόγου Καλάμου Αττικής ,στο Ναύπλιο.  Η ιερή εικόνα ήρθε στην πόλη και τέθηκε  προς προσκύνηση στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον συνοικισμό Ναυπλίου.

 Η υποδοχή της ιεράς εικόνος  έγινε από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο , τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο  Μιχαλόπουλο, τον Κεφαλλονίτη αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο  και Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος, στην είσοδο της πόλης. Ακολούθησε λιτανεία και τέθηκε προς  προσκύνηση στον ιερό ναό . Ακολούθησε ιερά παράκληση στην Υπεραγία  Θεοτόκο. Η εικόνα ήρθε στα πλαίσια των εορτασμών των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης . Θα τεθεί προς προσκύνηση έως την  Τρίτη 24  Μαΐου 2016 και καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες.  
 
 Κατά την υποδοχή και την Ιερά  παράκληση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ,ο αντιδήμαρχος  Γιώργος Μπουζαλάς κι η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου. 
 Η ιερά Μονή του Οσίου Συμεών του Θεολόγου  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου μυστικού θεολόγου και φωτολαμπούς αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και θεμελιωμένη στις ευχές του θεοφόρου αγίου των ημερών μας, μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου του διορατικού. Η Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από τον Κάλαμο Αττικής σε πανοραμική τοποθεσία. 
Η Μονή θεμελιώθηκε την 1η Ιουλίου 1986 και την 13η Ιουλίου 1987: την 1η Ιουλίου με την επίσκεψη του σεπτού Γέροντος Πορφυρίου, ο οποίος ευλόγησε δαψιλώς με ευχές και προσευχές και με σταυροειδή ευλογία όλον τον τόπο της νέας Μονής προλέγοντας με ευφροσύνη και τη μελλοντική της διαδρομή μέσα στην εκκλησία. Την δε 13η Ιουλίου με τον αγιασμό για τη θεμελίωση των πρώτων κελιών, όπου και πάλι παρέστη ο Γέροντας και κατέθεσε την "ταπεινή του προσευχή", καθώς είπε, σαν πολύτιμο θεμέλιο λίθο στο νέο μοναστήρι. Εξίσου πολύτιμους λίθους αποτελούν οι ευλογίες των ετέρων δύο οσίων Γερόντων των ημερών μας, του Γέροντος Παϊσίου και του Γέροντος Ιακώβου. Ο μεν πρώτος έδωσε εκ των προτέρων την ευλογία και τις νουθεσίες του για την ανέγερση της Ιεράς Μονής, ο δε δεύτερος κατά τα πρώτα βήματα της πορείας της.

Στις 25 Αυγούστου 1993 η Ιερά Μονή προήχθη με ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ σε Σταυροπηγιακή και Συνοδική.
Το καθολικό της, προς τιμήν του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, θεμελιώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1988 και τα θυρανοίξια τελέστηκαν στις 10 Οκτωβρίου 1993. Το πρόγραμμα της Μονής είναι παραδοσιακά μοναστηριακό. Τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και σχεδόν όλες οι προβλεπόμενες από το μοναχικό τυπικό αγρυπνίες. 


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες