Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Μαΐου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

                                           
Ιερά αγρυπνία προ τιμήν της Παναγίας της Παντανάσσης τελέστηκε στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ναυπλίου. Η αγρυπνία έγινε προς τιμήν της  Παναγίας της Πανατανάσσης ,χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. 


Η ιερή εικόνα ήρθε  στο Ναύπλιο το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαΐου 2016, από την Σταυροπηγιακή μονή του οσίου Συμεών του θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής  και τέθηκε προς προσκύνηση στον ιερό ναό.  Πλήθος πιστών υποδέχθηκε την  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης . Η υποδοχή της ιεράς εικόνος  έγινε από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο , τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο  Μιχαλόπουλο, τον Κεφαλλονίτη αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο  και Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος, στην είσοδο της πόλης. Καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες έως την  Τρίτη 24  Μαΐου 2016.

 Η ιερά Μονή του Οσίου Συμεών του Θεολόγου  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου μυστικού θεολόγου και φωτολαμπούς αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και θεμελιωμένη στις ευχές του θεοφόρου αγίου των ημερών μας, μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου του διορατικού. Η Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από τον Κάλαμο Αττικής σε πανοραμική τοποθεσία. Η Μονή θεμελιώθηκε την 1η Ιουλίου 1986 και την 13η Ιουλίου 1987. Στις 25 Αυγούστου 1993 η Ιερά Μονή προήχθη με ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ σε Σταυροπηγιακή και Συνοδική. Το καθολικό της, προς τιμήν του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, θεμελιώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1988 και τα θυρανοίξια τελέστηκαν στις 10 Οκτωβρίου 1993.


STUDIO B&G

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες