Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 12 ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΣΤΑ IΡΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Για δωδέκατη χρονιά διοργανώθηκε, από τον Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο Ιρίων, η ετήσια γιορτή της αγκινάρας . Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τοπικών προϊόντων και τη φιλόξενη διάθεση που διακρίνει τους κατοίκους των Ιρίων.
Οι γυναίκες της περιοχής έβαλαν τα δυνατά τους και καταφέραν να εντυπωσιάσουν ντόπιους και επισκέπτες δημιουργώντας παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές με βάση τις αγκινάρες, τις οποίες πρόσφεραν στους συμμετέχοντες στην γιορτή. 
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πλατεία των Ιρίων, εκτός από τις δράσεις προβολής της αγκινάρας, περιλάμβαναν και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την χορωδία του επιμορφωτικού συλλόγου Αγίας Τριάδας υπό την διεύθυνση της αρχιμουσικού Θεολένας Πίκη και των χορευτικών συγκροτημάτων του πολιτιστικού κέντρου Ιρίων και του μορφωτικού συλλόγου Νέου Ροεινού.  

Στην 12η Γιορτή Αγκινάρας έγιναν και τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας του χωριού από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ιρίων. Τον αγιασμό την τελετή των εγκαινίων έκανε ο εφημέριος των Ιρίων Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Ράπτης. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ενώ οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης απέστειλαν επιστολή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπουζαλάς και Ευάγγελος Ψυχογιός και πολύς κόσμος που δοκίμασε τα γευστικά πιάτα και χόρεψαν μέχρι αργά.


STUDIO B&G 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες