Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

18 Μαΐου 2016

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το 1ο Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου


Το κουδούνι για το 1ο σχολείο Τουρισμού χτυπήσε στο Ναύπλιο σήμερα 18 Μαϊου 2016, στο χώρο τέχνης «Φουγάρο», υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, ενω τα μαθήματα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 19 Μαϊου.

Το πρώτο μάθημα του Σχολείου Τουρισμού Ναυπλίου παρακολούθησαν η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου , ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ Μαντάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κώστς Χελιώτης, η ψυχη της διοργάνωσης Βασιλική Κονδυλάρου και πολλοί "μαθητές".

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία των φορέων αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού και ευχήθηκε και το Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου να έχει την επιτυχία που έχει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Ο κ. Κωστούρος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πίστη του, στο νέο αυτό, εγχείρημα , το οποίο ελπίζει, και να καθιερωθεί.  Ο Δήμος Ναυπλιέων μπορεί με τις ομορφιές του να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί μέσα από τη γνώση» τόνισε ο κ Κωστούρος.

«Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται η εκπαίδευση, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Βασιλική Κονδυλάρου, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση. 


Το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική δράση που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και υλοποιείται χάρη στο μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων ασχολούμενων με τον τουρισμό και την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων. 

Τον ερεθισμό τον έδωσε το σχολείο τουρισμού που ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα. «Με έντονη τη διαπίστωση της έλλειψης προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και του ενδιαφέροντος από τη μεριά μιας ομάδας εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, βάλαμε μπροστά το σχέδιο της λειτουργίας του σχολείου τουρισμού που θα προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα να εκπαιδευτούν σωστά. Και όταν μιλάμε για εκπαίδευση εννοούμε από το απλό και καθημερινό κομμάτι της συμπεριφοράς, μέχρι το πιο εξειδικευμένο, όπως η προώθηση των τοπικών προϊόντων. 


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες