Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Φεβρουαρίου 2018

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Κ.Ε.) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγιου Ελευθερίου Αχαρνών, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε), όπου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ συμμετείχε για πρώτη φορά και ενδεκαμελής αντιπροσωπεία Κληρικών μας, με επικεφαλή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπολεώς μας Αιδεσιμολογιότατο π. Ηλία Παπαγγελή, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο θερμό χαιρετισμό προς τους συνέδρους, μεταφέροντας επίσης την ηθική στήριξη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ στο νέο Δ.Σ. του εν λόγω Ιερατικού Συνδέσμου.



Την Γενική Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Σελλής, ενώ ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες διδακτικές και ψυχωφελείς εισηγήσεις από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ με θέμα: «ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ», καθώς επίσης και από την κυρία Ελισάβετ Γεωργίου Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα: «ΟΤΑΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!».
Ακολούθησε ο καθιερωμένος ετήσιος οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου έτους 2017, ο οποίος και ενεκρίθη ομόφωνα, έγιναν αρκετές εγγραφές νέων μελών στον σύνδεσμο, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί και προτάσεις των παρισταμένων Ιερέων από διάφορες Ιερές Μητροπολεις, σε χρονίζοντα θέματα που αφορούν τον Ιερο Κλήρο, και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα έγιναν αξιόλογες και σημαντικές αναφορές στα τρέχοντα προβλήματα που αναφύονται στην δύσκολη και ζοφερή εποχή μας, λόγω της πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης και της γενικότερης κρίσης των αξιών στην χώρα μας...
Κοινή πάντως διαπίστωση των παρισταμένων Ιερέων, είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και ενότητα μεταξύ Ιερού Κλήρου και Λαού, καθώς επίσης και ταύτιση απόψεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζοφερά και δυσεπίλυτα προβλήματα που μαστίζουν την Εκκλησία, την Πολιτεία και το Έθνος μας!


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες