Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΛΛΥΒΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Μία πρωτότυπη κατασκευή  με κόλλυβα σε σχήμα καρδιάς έφτιαξε γραφείο τελετών στην πόλη του Ναυπλίου μετά από παραγγελία πελάτη τους, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018. Τα κόλλυβα είναι ένα γλύκισμα το οποίο προσφέρεται εις μνήμη των νεκρών. Αποτελείται συνήθως από βρασμένο σιτάρι, ρόδι, κόλιανδρο και ξηρούς καρπούς. 

Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να καλύπτονται με ζάχαρη άχνη. Η λέξη προέρχεται από τον κόλλυβο (αρχαία ελληνικά), που αρχικά σήμαινε κόκκο δημητριακών καρπών (και με την έννοια αυτή πέρασε στα κόλλυβα) και έπειτα το πολύ μικρό νόμισμα. Τα κόλλυβα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους σε μνημόσυνα στην εκκλησία, αλλά και διανέμονται στη συνέχεια σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια.  
Στο Ναύπλιο το γραφείο τελετών του Αλέξανδρου Χρυσικού και  του  Βασίλη Καραφωτιά μετά από παραγγελία πελάτης τους  ,τους ζητήθηκε να φτιάξουν ένα δίσκο με κόλλυβα σε σχήμα καρδιάς για την γυναίκα του ,η οποία είναι εν ζωή ,αλλά εδώ και 30 χρόνια τον έχει πεθάνει.  Το γραφείο τελετών στο Ναύπλιο και στο παρελθόν διακρίνεται για τις πρωτότυπες ιδέες του στην κατασκευή φέρετρων σε σχήμα της Ακρόπολης και σε σχήμα καραβιού.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες