Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Για ακόμα μία χρονιά ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της Νέας Κίου πρόσφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα για την ημέρα της Καθαράς  Δευτέρας Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.  Η βροχή δεν φάνηκε να πτοεί τους επισκέπτες  που με τις ομπρέλες τους  παρέμεναν  στην Νέα Κίο.Η Καθαρά Δευτέρα πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με την έναρξη της νηστείας «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά.
Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο. Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού. Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.
 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vOnLX3WAO-c" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες