Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Ιανουαρίου 2018

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ Γ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ.ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΄΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ΄΄

Οι εκδόσεις ΄΄Επιστροφή'' της  Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος  παρουσίασαν το  νέο βιβλίο του  Δρ. Γεωργίου  Κ. Παπαγεωργίου με τίτλο "Δήμος Ονείρων"  τη Δευτέρα  15 Ιανουαρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών . Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε όλους  όσους μπόρεσαν να   προσέλθουν ,παρόλο το δύσκολο της  ημέρας  λόγω του ψηφίσματος του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή και την έλλειψη των Μέσω  Μαζικής Μεταφοράς  λόγω της απεργίας .
































 Ομιλητές ήταν  ο  Γεώργιος Ν. Ζωγράφος - Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α Γεννηματάς και  Γραμματέας Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Η Βάσω Ευαγγελοπούλου - Πνευμονολόγος και  Εντατικολόγος κι  ο Ιερέας   π.  Σταμάτης Σκλήρης - Θεολόγος Ιατρός και  Αγιογράφος.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος.
Στην παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος   τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Στο βιβλίο περιγράφονται αληθινές ιστορίες από την θητεία μου στην χειρουργική σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας και από την Αφρική. Αλλά και οι εμπειρίες μου στα μεγάλα θέματα της ιατρικής, όπως η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο, ο πόνος, η ενημέρωση του βαριά αρρώστου, ο πνευματικός παράγων στην πορεία της αρρώστιας, η πρόκληση της τεχνολογίας..
Ο άνθρωπος δεν επιθυμεί απλώς να ζήσει. Θέλει να απαλλαγεί από τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς, από τα δεσμά της φύσης που τον περιορίζουν. Θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο, ή έστω διαφορετικό από εκείνον που του έχει δοθεί. Με την επιστήμη, προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της φύσης και να την υποτάξει, ενώ με την τέχνη, φτιάχνει έναν κόσμο αλλιώτικο από εκείνον που συλλαμβάνουν οι αισθήσεις του. Μέσα του σιγοκαίει η σπίθα της αιωνιότητας, η "αρχοντιά" που τον ωθεί σε επιθυμίες και πράξεις πέρα από την πραγματικότητα, και καμιά φορά πέρα και από την λογική... Οι άνθρωποι που ξέφυγαν από τις επίπεδες τροχιές του βίου αποτελούν τ ους φάρους που φωτίζουν τη ζωή μας, αλλά και τα κριτήρια που μας αξιολογούν.

 

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες