Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Οκτωβρίου 2017

Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Την τήβεννο φόρεσε χθες το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχειρίσεως Πολιτισμικών Αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την προσφορά του στην ιστορία και στα γράμματα.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, παρουσία πολλών αρχιερέων, ευχαρίστησε για την διάκριση και δήλωσε συγκινημένος από την επίσκεψη του στην Μεσσηνία και κυρίως για την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ύστερα από περίπου πενήντα χρόνια.

Ακολούθως, παρουσίασε την επιστημονική εργασία με θέμα «Επιγραφές από Χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας» με παράλληλη αναφορά στην πολιτιστική παράδοση της Βοιωτίας και στη γεωγραφική της θέση, με την ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, «το κέντρο ιστορικών γεγονότων και ανάδειξης ενός θαυμάσιου πολιτισμού».

Εξάλλου, η Βοιωτία είναι τόπος με πολλά χριστιανικά μνημεία, αφού γνώρισε τον Χριστιανισμό από τους πρώτους αποστολικούς χρόνους.

Τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε ότι τώρα απομένει σε άλλους η βαθύτερη μελέτη αυτών των επιγραφών που διασώθηκαν για τα περαιτέρω συμπεράσματα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες