Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ευαγγελίστρια Πειραιώς θα εορτάσει τα 140 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Λουκά του ιατρού



Συμπληρώνονται φέτος 140 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και η Ενορία μας προγραμματίζει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αφιερώματος, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, θα γίνει η υποδοχή του Ιερού λειψάνου και της άφθαρτης καρδιάς του Αγίου Λουκά του ιατρού, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και θα τελεσθεί Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα μιλήσουν για τον Άγιο ο Σεβασμιώτατος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Βοιωτική Εκκλησία».
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου
Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς. Θα μιλήσουν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου, Αρχιμανδρίτης Σιλουανός Πεπονάκης και ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυσικός κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου
Θα ακολουθήσουν την Τρίτη 10 Οκτωβρίου προβολή ταινίας για τον Άγιο με τίτλο: «Άγιος Λουκάς: Θεραπεύοντας τον φόβο» και στην ιερά αγρυπνία που θα ακολουθήσει θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο οποίος έχει ζήσει την θαυματουργική επέμβαση του Αγίου σε προσωπική του ασθένεια.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί το λειτουργικό δράμα «Αγάπησα το μαρτύριο», σε σκηνοθεσία κ. Νικόλα Ταρατόρη και αφηγητές τον σκηνοθέτη και τον κ. Γεώργιο Τασσιά.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Τέλος, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια προσκηνυματική εκδρομή στο Ναύπλιο. Οι εκδρομείς θα επισκεφτούν τον πρόσφατα εγκαινιασμένο Ναό του Αγίου Λουκά, στα Λευκάκια Αργολίδας και το νέο μουσείο με προσωπικά είδη του Αγίου. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκδρομέων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Στην επιστροφή οι εκδρομείς θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μαψούς Κορινθίας.

• Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου Ευαγγελιστρίας (Βούλγαρη 50, όπισθεν Ιερού Ναού), καθημερινά και στο τηλέφωνο 2104125619.





Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες