Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

09 Ιουλίου 2017

Ελληνογερμανική συναυλία κλασικής μουσικής στις Μυκήνες κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι




Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ φιλοξένησε το Σάββατο 8 Ιουλίου το βράδυ στον προαύλιο χώρο των Μυκηνών την εκδήλωση «Το κλασικό συναντά το αρχαίο». Μια Ελληνογερμανική συναυλία κλασικής μουσικής με νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Γερμανία όπου παρουσίασαν μαζί έργα της κλασικής μουσικής( Μπετόβεν, Μότσαρτ, Μπαχ).

Η εικόνα της Ελληνικής αρχαιότητος ως πηγής των Ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών αξιών λαμβάνει μουσική έκφραση στα έργα του γερμανικού κλασικισμού και ρομαντισμού, τα οποία επέλεξαν οι νεαροί ερμηνευτές.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος τόνισε πως Δήμος Άργους Μυκηνών στέκεται πάντοτε αρωγός σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τον τόπο μας και προάγουν το πνεύμα φιλίας μεταξύ των λαών.

Ένας επιλεγμένος κύκλος προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αναζητούσαν κατά την διετία
2014/15 την δυνατότητα να αναζωογονήσουν την ευρωπαϊκή συνείδηση στους λαούς τους. Έτσι ίδρυσαν την Πρωτοβουλία Υποστηρικτών της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Βραδεμβούργου, Κου Günter Baaske.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Δρ. Σωκράτης Γιάπαπας, Scwarzheide, κάτοχος του Σταυρού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της
Γερμανίας, ο Κος Christoph Schmidt, δήμαρχος της πόλεως Schwarzheide, στην περιοχή τουΒραδεμβούργου, η Κα Martina Gregor-Ness, πρόεδρος του συμβουλίου του διοικητικού διαμερίσματος OSL,  ηΚαθ. Wolfgang Spyra, Τεχνολογικό Παν/μιο Βραδεμβούργου, Σχολή ΕπιστημώνΠεριβάλλοντος, ο Κος Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Γερμανίας, ο Κος Dirk Popp, Διευθύνων Σύμβουλος Ketchum Pleon Γερμανίας, ο Κος Hendrik Karpinski, ιατρός, πρόεδρος κλινικής Niederlausitz GmbH, η Κα Αναστασία Αυλωνίτου, ιδιοκτήτρια κέντρου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ο Δρ Karl-Heinz Τebel Γενικός Διευθυντής BASF, Schwarzheide GmbH, ο Κος Σταύρος Κόλλιας, διακεκριμένος πιανίστας και καθηγητής κλασικού πιάνου,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Σ.Διολίτσης, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ε. Πετροπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος που απόλαυσε μια πραγματικά μαγευτική βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. 


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iC2dzoBhssI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


--

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες