Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

16 Ιουνίου 2017

Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 ήρθε  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο προς προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία. Την Τίμια Κάρα  μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, του Οσίου Δαβίδ  Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, συνοδευόμενος από μοναχούς της Μονής. Την Τιμία Κάρα  υποδέχθηκε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, παρουσία κλήρου και λαού. 


Με λιτανευτική πομπή η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ θα παραμείνει στο ναό για προσκύνημα έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.
Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος κα.
Στα χαμηλά των βουνών <Καβαλάρης> και <Ξηρόν όρος> αντίκρυ του χωριού <Δρυμώνα> βρίσκεται χτισμένη η Μονή του οσίου Δαυίδ αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται είναι προφυλαγμένη από όλους τους ανέμους, γεγονός όμως που δημιουργεί τις προϋποθέσεις μεγάλης επικάλυψής της από χιόνι τις κρύες μέρες του χειμώνα.Το έτος της πρώτης οικοδόμησης της Μονής δεν είναι ακριβώς γνωστό. Το βέβαιο είναι ότι προϋπήρχε του 1500, αφού ο όσιος Δαυίδ (που έζησε γύρω στο 1550) δημιούργησε την Μονή πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού.

Λογικά ο προϋπάρχων αυτός ναός καταστράφηκε από τους Τούρκους μετά την κατάληψη της Εύβοιας το 1470. Το 1824 οι Τούρκοι καταστρέφουν με φωτιά και το νέο ναό για να εκδικηθούν τη συμμετοχή των μοναχών στον ξεσηκωμό του 1821. Η νέα ανοικοδόμηση έγινε το 1877.
Στο ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του οσίου Δαυίδ του Γέροντος, καθώς το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου, ρωσικής προέλευσης.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Μονή έγινε πανελλήνια γνωστή για τις Θείες ικανότητες ενός χαρισματικού μοναχού, που έζησε σ΄αυτή και που για πολλά χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε ο ηγούμενος της.


Πρόκειται για τον Γέροντα Ιάκωβο στον οποίο αποδίδονται πλήθος Θείων και ανθρωπίνων επεμβάσεων προς ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ





Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες