Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

02 Μαΐου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Μεγάλου Αθανασίου τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ομώνυμο ναό του Αγίου στο ορεινό Μαλανδρένι Αργολίδος.


Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό  Μαλανδρένι   Αργολίδος.  Την  παραμονής  της εορτής ημέρα Δευτέρα εψάλει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοπρεσβύτερο  π. Δημοσθένη Γάτσιο και πλειάδα Ιερέων από την επαρχία του Άργους και του  Ναυπλίου.

 Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε  περιφορά της ιερής εικόνας συνοδευόμενης από  το πρώτο σύστημα προσκόπων Άργους.  Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια που του έδωσε να λειτουργήσει στο πανέμορφο ορεινό χωρίο του Μαλανδρενίου που φημίζεται για την φιλοξενία του και τους καλοκάγαθους  ανθρώπους.

 Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε και τους Ιερείς που λειτούργησα μαζί του ,ιδιαιτέρως στον ιερέα του ναού π. Ευάγγελο Πολυχρονόπουλο . Κατά την θεία λειτουργία έψαλε στο δεξιό ψαλτήρι ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , Δημήτιος Καρκαλάτος και στο αριστερό ψαλτήρι ο  αριστερός ιεροψάλτης του Αγίου Βασιλείου Παναγιώτης Καραχάλιος.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες