Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Απριλίου 2017

Εξαιρετική ομιλία του Βασίλη Μαρκεζίνη στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου βιβλίο του «Ο Οδυσσέας και ο δημιουργός του» στο Ναύπλιο


Ο Δήμος Ναυπλιέων με την συμμετοχή του Ομίλου UNESCO Αργολίδας διοργάνωσε εκδήλωση το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του γνωστού νομικού Sir Βασίλη Μαρκεζίνη "Ο Οδυσσέας και ο δημιουργός του"σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση.


Με το βιβλίο του αυτό ο Βασίλης Μαρκεζίνης επιχειρεί μια άλλη ανάγνωση της «Ομηρικής Οδύσσειας», που αποτελεί ένα από τα μεγάλα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας θέλοντας να αναδείξει την σπουδαιότητα του Ομήρου στην εποχή μας.

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας μέλος των περισσοτέρων ακαδημιών της Ευρώπης με σημαντικό έργο όσον αφορά νομικά θέματα, διακίνηση ιδεών, τους κλασσικούς και τις καλές τέχνες. 

Τον κύριο Μαρκεζίνη προσφώνησε η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO Μαίρη Ζηλεμένου και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος 

Την εκδήλωση παρακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO το οποίο ανακήρυξε και επίτιμο μέλος τον κ. Μαρκεζίνη, ενώ ο Δημαρχος Ναυπλιέων του χάρισε το έμβλημα του Δήμου και ένα ημερολόγιο με την απεικόνιση του Πρώτου Κυβερνητη της χώρας Ι.Καποδίστρια  

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου - Σμυρναίου, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Χρήστος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κ. Ρούτουλας, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη και πολύς κόσμος.


Να σημειωθεί ότι η ανωτέρω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO και στην οποία συμμετείχε και η χορωδία της Αργολικής Πολιτιστικής Πρότασης.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες