Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

02 Απριλίου 2017

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Kάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου πραγματοποιούνται  οι καθιερωμένοι αγώνες παρατήρησης πουλιών σε όλη την Ελλάδα. Στην Αργολίδα οι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

 Οι   συμμετέχοντες είχαν  τη χαρά  της περιήγησης στη φύση.  Οι καταγραφές θα δοθούν σε αρμόδιο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και θα βγει ένας συγκεντρωτικός κατάλογος με της καταγραφές από όλη την Ελλάδα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου λάτρεις της φύσης και των πτηνών  είχαν την ευκαιρία με τους  αγώνες παρατήρησης Πουλιών να δουν από κοντά πολλά πτηνά που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Ανοιξιάτικη μετανάστευση. 

Περισσότερες από 40 ομάδες από 22 περιοχές  στην Ελλάδα  δήλωσαν  συμμετοχή, μεταδίδοντας το μήνυμα για ελεύθερες μεταναστευτικές διαδρομές για τα πουλιά. Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων διέτρεξαν  λόφους, βουνά, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας «τον κόσμο των πουλιών». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα είδη, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος πουλιού.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες