Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Μαρτίου 2017

«Αναζητώντας το κοινωνικό παράδειγμα» Παρουσίαση του έργου του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου


Ο Δήμος Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ μαζί με την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) συνδιοργάνωσαν εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων ,το  Βουλευτικό , με τίτλο :
«Αναζητώντας το κοινωνικό παράδειγμα»

Η παρουσίαση δεν αφορούσε ένα βιβλίο από την πληθώρα των έργων που έχει συγγράψει ο Μητροπολίτης Αργολίδας  Νεκτάριος, αλλά η συνολική ανάδειξη του έργου του με βάση δυο άξονες : Όψεις κοινωνικού παραδείγματος – Αναζητήσεις κοινωνικού διαλόγου.




Το έργο παρουσιάζεται ως «ταξιδιωτικός οδηγός» στη σύγχρονη διαμόρφωση και εξέλιξη του ανθρώπινου ψυχισμού και των κοινωνικών σχέσεων και επικεντρώνεται στο θέμα του «κοινωνικού παραδείγματος» και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, σε μια εποχή όπου ο κοινωνικός διάλογος για τα θέματα αυτά είναι ισχνός.


Οι απλοί άνθρωποι και οι μεγάλες προσωπικότητες του ορθόδοξου κόσμου, οι παραδόσεις και οι κουλτούρες των λαών, η σκληρή καθημερινότητα και ο αγώνας για να βοηθηθεί ο Άνθρωπος, η βαρβαρότητα που τον καταργεί και η Αγάπη που τον επαναφέρει στη ζωή, είναι θέματα που ξεπηδούν με μοναδική απλότητα μέσα από τις σελίδες του έργου του Ιεράρχη και συγγραφέα Νεκταρίου. 

Ταξίδι, πολιτική, ιστορία, εξουσία, ψυχισμός, συμπεριφορά, είναι τα κυριότερα στοιχεία που συνθέτουν αυτόν το μοναδικό ταξιδιωτικό οδηγό. Με την παρουσίασή του θα αναδειχθούν και θα τεθούν ως θέματα προβληματισμού και συζήτησης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
 

Την  παρουσίαση έκαναν ο Γεώργιος Κόνδης, η Βίκυ Σωτηροπούλου,  και ο Κωνσταντίνος Δανούσης.
Την ανάγνωση κειμένων έκαναν η Ελπίδα Κομιανού, η  Γιάννα Βασιλείου
Η εκδήλωση έκλεισε με κλασική  μουσική  από την Μόνικα Παπαϊωάννου στο βιολί και τον Ανδρέα Ρεντούλη στο πιάνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Γκιόλας ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Φ.Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου ο Παλαμήδης, Θ.Σπαντιδέας κα.




--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες