Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

03 Μαρτίου 2017

Η Ιταλία αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών



Η Ιταλία εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών, ενώ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες κατά 7,6%. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των Ελληνικών εξαγωγών, ενώ όπως σημείωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος: «την ώρα που η ευρωοικονομία η μεγαλύτερη αγορά για τα ελληνικά προϊόντα ανακάμπτει, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλη μία ευκαιρία εξόδου από την κρίση».

Η κατάρριψη -κατά δεύτερη συνεχή χρονιά- του ρεκόρ αξίας εξαγωγών (πλην πετρελαιοειδών) σημάδεψε ένα 12μηνο έντονων διακυμάνσεων, στο πρώτο μισό, αλλά και εκπλήρωσης των εκτιμήσεων και προβλέψεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Μάλιστα, η διεύρυνση της επίδοσης των 18,36 δισ. του 2015 στα 18,59 δισ. ευρώ πέρυσι (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών), κατέστη εφικτή παρά τις πιέσεις που επανεμφανίστηκαν κατά τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας και συνδέονται μερικώς στην ανάκαμψης της αβεβαιότητας γύρω από τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση του Προγράμματος Προσαρμογής.

"Παρά το ρεκόρ, το κλίμα μεταξύ των Ελλήνων Εξαγωγέων κάθε άλλο παρά πανηγυρικό μοιάζει. Και ο λόγος είναι η αβεβαιότητα", είπε η πρόεδρος του ΠΣΕ προσθέτοντας ότι «η εικόνα θυμίζει τον Μύθο του Σίσυφου, που λίγο πριν την κορυφή την κρίσιμη καμπή κατρακυλάει προς τα κάτω προς τα πίσω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες