Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Νοεμβρίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΤΗΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ 5 ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών (ΠΕΣΥΠ) διοργάνωσε την 5η  ετήσια έκθεση-διαγωνισμό, πτηνών  συντροφιάς στους στρατώνες του Καποδίστρια στην  πόλη του Άργους. Η έκθεση γίνεται για να  μάθει ο κόσμος περισσότερα για την ορνιθοκουλτούρα στην περιοχή της Αργολίδος.  


Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από απλούς λάτρεις  πτηνών  κι είναι ο πρώτος σύλλογος  στην Πελοπόννησο. Σκοπός του συλλόγου είναι  όχι μόνο την εκτροφή των γνωστών κατοικίδιων πτηνών στα κλουβιά αλλά και την προστασία των ελεύθερων πτηνών που απειλούνται από την ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση ή καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος καθώς και την παράνομη θήρευση και αιχμαλωσία τους. Η ετήσια έκθεση-διαγωνισμός που ξεκίνησε  στις  3 Νοεμβρίου με τον διαγωνισμό  των πτηνών και θα ολοκληρωθεί στις  6 Νοεμβρίου 2016. Η αξιολόγηση των πουλιών  έγινε από κριτές αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Ορνιθολογική Ομοσπονδία (COM).  Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου η έκθεση των ωδικών πτηνών άνοιξε τις πύλες της για το κοινό  ενώ έγιναν και οι  βραβεύσεις  των καλύτερων δειγμάτων κάθε ράτσας .

Στο χώρο λειτουργεί  παράλληλα έκθεση φωτογραφίας bird watching με πτηνά ενδημικά και μεταναστευτικά της περιοχής . Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά έναν μεγάλο αριθμό καναρινιών από διάφορες ράτσες που συγκεντρώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε μιας. Θα γνωρίσει διάφορες ράτσες διακοσμητικών περιστεριών και διακοσμητικών ορνίθων καθώς και διάφορα άλλα πτηνά.

Συνδιοργανωτές  της έκθεσης  είναι ο Δήμος Άργους - Μυκηνών Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφεριακή ενότητα Αργολίδας. Στην βράβευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος και η αντιπρόεδρος Ε. Δήμα Πετροπούλου. 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες