Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

09 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΠΡΩΤΑ "ΑΞΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ



Με  μεγαλοπρέπεια και μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε στην ενορία  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό Ναυπλίου , η πρώτη  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του εψηφισμένου  Μητροπολίτη Αρτης   Καλλινίκου . Στην πρώτη του Θεία  Λειτουργία μετά την εκλογή του, παρουσία πολλών πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και παρουσία των τοπικών αρχών ,ο εψηφισμένος Μητροπολίτης  Αρτης  Καλλίνικος, κήρυξε τον θείο λόγο.  Συγκινημένοι οι πιστοί του ευχήθηκαν Άξιος στα νέα του επισκοπικά καθήκοντα στην ιστορική μητρόπολη της  Άρτης.  Μετά την απόλυση ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωάννης Mητροσύλης  ευχαρίστησε για  την παρουσία του τον Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο και του ευχήθηκε ότι καλύτερο.

Ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος  διαδέχθηκε  τον πρώην  Μητροπολίτη Άρτης   Ιγνάτιος Δ'. Ο Σεβασμιώτατος πρ. Μητροπολίτης Άρτης  Ιγνάτιος Δ', κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτης. Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1969. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988.Το 1988 εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης διακονώντας για 28 συναπτά έτη μέχρι την παραίτησή του το 2016.

Ο Επίσκοπος Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ο νέος μητροπολίτης Άρτης  Καλλίνικος εκάρη  μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου  στις 28 Ιουλίου 1991 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄, ο οποίος και τον χειροτόνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους Διάκονο στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερο στις 13 Οκτωβρίου 1996 .
Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη ως Ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και συγγραφή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της 

Μητροπόλεως και εποίησε ιερές ακολουθίες τοπικών της Αργολίδος Αγίων εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.
Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.
Και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες