Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

13 Οκτωβρίου 2016

Συγκλονιστικά θαυμαστά γεγονότα από το μαρτύριο των 21 Κοπτών χριστιανών στη Λιβύη




Όπως είναι παγκόσμια γνωστό, τον Φεβρουάριο του 2015, 21 Αιγύπτιοι Χριστιανοί αποκεφαλίστηκαν από το Ισλαμικό κράτος στις ακτές της Λιβύης, επειδή αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν.


Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αποκαλύπτει, κατ’ αποκλειστικότητα, θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του μαρτυρίου, αλλά και στη συνέχεια μετά από αυτό, καθώς και συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το μαρτύριό τους.


Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά μεταξύ των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, οι 21 Αιγύπτιοι νεομάρτυρες, πριν αποκεφαλιστούν, υποβλήθηκαν από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες τέσσερις φορές σε εικονική εκτέλεση! Κανένας όμως από αυτούς, σε καμία από τις τέσσερις «εκτελέσεις», δεν αρνήθηκε τον Χριστό!
Το συγκλονιστικό είναι ότι ανάμεσα στους χριστιανούς που μαρτύρησαν βρισκόταν και ένας μουσουλμάνος.


Είχε συλληφθεί και αυτός μαζί τους και είχε ριχθεί στην φυλακή. Οι τζιχαντιστές του έλεγαν, «εσύ τί θέλεις εδώ, είσαι μουσουλμάνος, μπορείς να φύγεις».
Αυτός όμως αρνήθηκε και τους απαντούσε ότι «θέλω να είμαι μαζί τους». Στο τέλος τούς ακολούθησε και στο μαρτύριο.


Λίγο πριν την εκτέλεσή τους οι 21 μάρτυρες είχαν πεταχθεί μέσα σε ένα χαντάκι και φρουρούνταν εκεί από τους τζιχαντιστές.
Κάποιος από τους ανθρώπους που τους φρουρούσαν, αποκάλυψε πρόσφατα ότι, όσο βρίσκονταν οι μάρτυρες στο χαντάκι, έψαλλαν ύμνους για τον Χριστό. Αυτός ένιωθε όλη την γη από κάτω τους να σείεται!


Το τελευταίο συγκλονιστικό συμβάν αφορά τα σώματα των νεομαρτύρων.
Η θάλασσα παρέσυρε μέσα στο πέλαγος τα σώματα των μαρτύρων, που είχαν πετάξει οι τζιχαντιστές, μετά τον αποκεφαλισμό τους στην παραλία.



Μετά από καιρό τα σώματα μεταφέρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα προς τα ανατολικά και βρέθηκαν στην Αίγυπτο εντελώς άθικτα, χωρίς να τα έχουν πειράξει καθόλου τα ψάρια!


Παραδόθηκαν στους χριστιανούς της Αιγύπτου, οι οποίοι τα ενταφίασαν με τιμές αγίων.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες