Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ



Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού η εβδομάδα των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στο Νέο Ψυχικό. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τον συνεφημέριο του Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας την σημασία του Σταυρού στην ζωή μας.''Σήμερα ακούσαμε την Ευαγγελική περικοπή καθώς η Εκκλησία μας προετοιμάζει για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, για να προετοιμαστούμε να δεχθούμε κι εμείς τον Σταυρό'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδος.





''Από τότε που υψώθηκε ο Χριστός, ο Σταυρός έγινε το σημείο αναφοράς, έγινε το σημάδι της αγάπης του Θεού, γι' αυτό τον φοράμε πάνω μας, όπου πηγαίνουμε κάνουμε τον Σταυρό μας'' τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Νεκτάριος.
Στην συνέχεια συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος: ''Ο Σταυρός δεν είναι μόνο ένα σημάδι, ένα σημείο αλλά είναι και κάτι ακόμα περισσότερο, είναι ένας τρόπος ζωής''.
''Αυτός είναι λοιπόν ένας άλλος τρόπος ζωής, το να σηκώσουμε τον Σταυρό μας. Χωρίς Σταυρό δεν υπήρξε Άγιος. Ο καθένας έχει τον δικό του Σταυρό και αυτό που θέλει ο Χριστός είναι να αποδείξουμε την αγάπη μας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία της εξόδου των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης εκ του Ιερού Βήματος και η τοποθέτηση τους στο μέσον του Ιερού Ναού προς προσκύνηση των πιστών.



Στην συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο για τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους Αγίους Αρχιερείς, Γρηγόριο Κυδωνιών, Αμβρόσιο Μοσχονησίων, Προκόπιο Ικονίου, Ευθύμιο Ζήλων καθώς και τους κληρικούς και λαϊκούς που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τον μεστό και θεολογικό του Λόγο και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: ''Σήμερα είναι μία ευλογημένη ημέρα για ολόκληρη την Εκκλησία, διότι 94 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την σφαγή του Εθνοΐερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, χειροτονείται στην Κωνσταντινούπολη ο διάδοχος του, ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.''


ROMFEA  Θάνος Θανόπουλος


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες