Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

09 Αυγούστου 2016

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ



ΣΗΜΕΡΑ γιορτάζουμε κάποιους «Τζάμπα» Αγίους και φανατικά  θύματα του αρχεκάκου όφεως ,οι οποίοι φερόμενοι με σκοτισμό και εγωϊστική  αδιαλαξία δεν συνεταιρίστηκαν την αλλόδοξο πίστη των αιρετικών Εικονομάχων λησμονώντας την θεωρία των «κλάδων» και  ὅτι ὅλοι μαζὶ :ομόδοξοι και ετερόδοξοι, συναποτελοῦμε τὸ κοινὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ. Οἱ δὲ θεολογικὲς διαφορὲς μας απλώς συνιστοῦν διαφορετικὲς παραδόσεις και  ἐκφράσεις τῆς αὐτῆς Πίστεως  οι οποίες δὲν ἔχουν ἀρνητικὴ ἐπίπτωση στὴν μυστηριακὴ χάρη.


Καταλαβαίνεις πιστεύω την ειρωνία!

Συγκεκριμένα :
«Ο αυτοκράτορας Λέοντας  ο Γ',με διάταγμα του  εμπόδισε ολοσχερώς την ανάρτηση αγίων εικόνων, όχι μόνο στις εκκλησίες αλλά σ' οποιοδήποτε άλλο μέρος.
Τότε κάποιος αξιωματικός, πολύ προκλητικά πήγε σε μια οικοδομή που αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο τα προπύλαια των ανακτόρων, και ονομαζόταν Χάλκη και με ένα τσεκούρι άρχισε να ξηλώνει την εικόνα του Χριστού που ήταν πάνω σ' αυτή.
Εξοργισμένος τότε ο Ορθόδοξος λαός μπροστά σ' αυτό το έγκλημα, έριξε τον ασεβή αξιωματικό από τη σκάλα, πάνω στην οποία ήταν, με αποτέλεσμα αυτός να σκοτωθεί.
Τότε ο βασιλιάς έστειλε τη φρουρά του και σκότωσε πολλούς από το έντονα διαμαρτυρόμενο πλήθος. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δέκα συγκεκριμένοι Μάρτυρες. Τα δε ονόματά τους ήταν τα έξης: Ιουλιανός, Μαρκιανός, Ιωάννης, Ιάκωβος, Αλέξιος, Δημήτριος, Φώτιος, Πέτρος, Λεόντιος και Μαρία η Πατρικία.
Μαζί με τους αναφερομένους Αγίους μαρτύρησε και η  Αγία Οσιομάρτυς Θεοδοσία που καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη .
Επικεφαλής καλογραιών και άλλων γυναικών, όρμησαν και κατέρριψαν από την κινητή σκάλα το σπαθάριο που ανέβηκε, για να καταστρέψει την εικόνα, και με πέτρες και ξύλα επιτέθηκαν κατά τού Πατριαρχείου. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Πατριάρχης Αναστάσιος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το Πατριαρχείο. Η στρατιωτική δύναμη που επενέβη, άλλες μεν από τις γυναίκες φόνευσε, άλλες δε, μεταξύ των οποίων και την Θεοδοσία, συνέλαβε. Και από τις συλληφθείσες άλλες ελευθέρωσαν, άλλες έκλεισαν στις φυλακές ή εξαπέστειλαν στην εξορία. Την δε Θεοδοσία, αφού την κακοποίησαν, την οδήγησαν στην τοποθεσία του Βοός και την κατέσφαξαν, αφού διαπέρασαν το λαιμό της με κέρατο κριού (730 μ.Χ.).»

Έ ,βρε ευλογημένοι Μάρτυρες  ,τι καθήσατε στα καλά καθούμενα  να χάσετε τζάμπα την ζωούλα σας ;
 Δεν πηγαίνατε καλύτερα στο Κολυμπάρι για μπάνια, φραπέ και διακοπές;

ΕΝΑΣ  ΑΠΛΟΣ  ΙΕΡΕΑΣ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες