Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

30 Αυγούστου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 
Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη εορτάστηκε φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τιρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, πλαισιωμένος από ιερείς από όλη την Αργολίδα. 


Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Επίσκοπος κήρυξε τον θείο λόγο και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλη τη κωμόπολη προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.

Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Παύλος Χρηστίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας  Ν. Τίρυνθας Δημήτρης Κυριακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κα. 

 Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.


 




STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες