Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

28 Αυγούστου 2016

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ KAI BINTEO


Την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Αποτομής της τίμιας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου,  Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει όλως ιδιαίτερος ο  Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι Αργολίδος. Την παραμονή της εορτής Κυριακή 28 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας κατά τον οποίο προεξείχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπρέσιακας από το Αγρίνιο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.  



Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής της Νέας Κίου. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Δ. Κρίγκος, Α.Μπαντανάς και ο Η.Χατζηγεωργίου,  η  θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κι ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κιβερίου Α.Λυμπέρης κα.


ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


«Ουκ έξεστί σοι έχειν , την γυναίκα του αδελφού σου»
1. Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ό όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, πού αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Άντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, πού ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ό Ηρώδης, μη άνεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ό Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ό,τι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ό χορός της. Τότε ή αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα πού τελικά έγινε. Έτσι, ό ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες