Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Ιουλίου 2016

Με την εντυπωσιακή βιολονίστρια Jitka Hosprová συνεχίστηκε το 25ο Φεστιβάλ Ναυπλίου


Με την εντυπωσιακή παγκοσμίως γνωστή Τσέχα Jitka Hosprová στη βιόλα και τον επίσης Τσέχο 
Adam Skoumal στο πιάνο συνεχίστηκε χθες στον πολυχώρο Φουγάρο το 25ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Την συναυλία παρακολούθησε ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy, ο οποίος απήθυνε χαιρετισμό, ο καλλιτεχνικός διευθυντης του Φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ράλλη και Χρήστος Μερμύγκης κα.

Η πρωτοπόρος Jitka Hosprová,σολίστ βιόλας, είναι παγκοσμίως γνωστή για την τέχνη της. Στο βιογραφικό της έχει παρουσιάσει σημαντικά έργα της Τσέχικης λογοτεχνίας σε βιολί. Αποφοίτησε από την Ακαδημία  Artsin Πράγας, με ειδίκευση στη βιόλα και στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον θρυλικό Ιταλό βιολιστή, Luigi Alberto Biancchi. Ως σολίστ, εργάζεται παράλληλα με πολλές διεθνείς ορχήστρες - το Radio Ορχήστρα της Βιέννης, ορχήστρες Lorain του Βελγίου, Φιλαρμονική Καμεράτα Χιλή, τη Φιλαρμονική της Τσεχίας κα.


Ο Adam Skoumal είναι γνωστός στα ακροατήρια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία ως ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες της Τσεχίας και συνθέτες. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις κορυφαίες  ορχήστρες της Τσεχίας και της Σλοβακίας (π.χ., υπό τη διεύθυνση του Petr Altrichter, Serge Baudo, Lukasz Borowitz, Jiří Kout, Leoš Svarovsky, Jakub Hrůša, Stanislav Vavřínek, Petr Vronsky, Ανδρέας Sebastian Weiser) και έναν μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών ορχηστρών, όπως η Bamberger Symphoniker με επικεφαλής τον Jonathan Νοττ. Τα τελευταία χρόνια, έχει εμφανιστεί σε σειρά συναυλιών που οργανώνονται από τη Φιλαρμονική της Τσεχίας. Ταξιδεύει τακτικά στο εξωτερικό με την Εθνική Ορχήστρα της Τσεχίας.


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες