Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Ιουνίου 2016

Mυκήνες –Αργος 8ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος

To Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών, οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργάνωσαν τον 8ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.


 Η διαδρομή αυτή ακολούθησε τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο Δρόμο συμμετείχαν Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές. Μια ξεχωριστή συμμετοχή ήταν και αυτοί "ηθοποιών" της παράστασης "Άνθρωποι και ποντίκια" που θα ανέβει στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους στις 10 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις. 

Σημείο εκκίνησης Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών. Για τους δρομείς η απόσταση ήταν 6,5 χλμ με χωμάτινη διαδρομή, οι περιπατητές ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο και θα ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα. Διαδρομές: Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 6,5 Χλμ Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7Χλμ Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες