Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Ιουνίου 2016

ΛΑΜΠΕΡΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ DNAON CUP 2016 ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ



Η Αργολίδα γιορτάζει. Το Danaon Cup 2016- Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων άνοιξε τις πύλες του χθες στο Άργος με μια λαμπερή τελετή έναρξης όπου περισσότεροι από 400 αθλητές, προπονητές ηταν παρόντες και που θα αγωνιστούν στο σπουδαίο τουρνουά έως το Σάββατο 25 Ιουνίου με στόχο την διασκέδαση, τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που θα θυμούνται για μια ζωή.


Τα κλειστά γυμναστήρια του Άργους, της Νέας Κίου, του Ναυπλίου και της Αγίας Τριάδας θα γεμίσουν με νεαρούς αθλητές που θα αποτελέσουν το «αύριο» του ελληνικού χάντμπολ.
 

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 21:00 στην πανέμορφη Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.


Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά παρελάσουν μπροστά από το Μουσείο, αλλά και τους δρόμους της πόλης και κατευθύνθηκαν στην πλατεία μπροστά από το παλιό Δημαρχείο.  Εκεί τους περίμεναν οι επίσημοι, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι αλλά και πολύς κόσμος. 

Μετά τις ομιλίες από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, της Κυριακής Μπακουλοπούλου (Πρόεδρου ΕΑΠ, ταμίας ΟΧΕ), του Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup και αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλου, των βουλευτών Γ. Ανδριανού και Γ. Μανιάτη, των αντιπεριφερειάρχων Πελοποννήσου Β. Σιδέρη και Φ. Στεφανόπουλου, του Προέδρου του Διομήδη Κώστα Βλαχοσπύρου, της περιφερειακής σύμβουλου Ελένη Παναγιώτοπούλου και τις εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, οι αθλητές του Διομήδη Άργους Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου και Λευτέρης Κρεμαστιώτης κήρυξαν την έναρξη της διοργάνωσης. 

Κατά την τελετή έναρξης ο προπονητής του Διομήδη επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ισπανό προπονητή της Βέζπρεμ και της Εθνικής Ουγγαρίας Τσάβι Σαμπάτε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ευχαρίστησε για την οικονομικη υποστηριξη του διοργανωτές του τουρνουά η κ. Σούλα Παπαγεωργοπούλου, καθώς τα έσοδα από το Dnaon cup 2016 θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας.
 

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν: 

Τάσος Χειβιδόπουλος (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας):
 «Για 4η χρονιά η Αργολίδα είναι πιστή στο ραντεβού της. Είναι μια διοργάνωση σε μία ευαίσθητη προπονητικά κατηγορία, κάτω των 15 ετών. Θα συμμετέχουν 20 ομάδες, αν και ο στόχος μας ήταν περισσότερες. Δυστυχώς η κρίση έχει χτυπήσει και τον αθλητισμό, όπως γνωρίζετε. Περιμέναμε περίπου άλλες 10 ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες τελικά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Το τουρνουά  διεθνοποιεί η παρουσία της Στεάουα που είναι ένας σύλλογος που προέρχεται από μία μεγάλη σχολή του αθλήματος. Για εμάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτό και από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει την διοργάνωση του Danaon Cup και θα το κάνουμε συνεχώς, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε κίνητρα για να επισκεφτεί κάποιος τον τόπο μας. Είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Αργολίδας και μία από τις κορυφαίες στην Πελοπόννησο. Επίσης το τουρνουά αυτό έχει κάθε χρόνο κοινωνική αναφορά. Φέτος η Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και ο Διομήδης που βρίσκεται πίσω από αυτή, υιοθετούν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και τις παιδικές κατασκηνώσεις «Φαρκακά» της Ιερής Μητρόπολης Αργολίδας. Μέσα από ένα απλό βραχιολάκι που δημιουργήσαμε μαζί με το Φουγάρο, μπορούμε με ένα ευρώ να ενισχύσουμε τους δύο αυτούς φορείς. Ήταν κοινή απόφαση όλων μας να στηρίξουμε το Κέντρο που κάνει καταπληκτική δουλειά. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς- υποστηρικτές, όλους τους συνεργάτες που ετοιμάζουμε μήνες αυτή την γιορτή και φυσικά τους εθελοντές. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομάδες που μας εμπιστεύτηκαν και τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια. Το τουρνουά κάθε χρόνο κάνει βήματα, την επόμενη σεζόν θα προχωρήσουμε και σε άλλες κατηγορίες, μιας και η ΟΧΕ -όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής- θα απελευθερώσει τα τουρνουά. Μέσα στο τουρνουά θα πραγματοποιηθούν και διάφορα event, όπως το show me the way στο οποίο μεγάλοι αθλητές όπως οι Χαλκίδης, Αλβανός, Καρυπίδης θα μιλήσουν στα νέα παιδιά για το πώς έκτισαν την σπουδαία καριέρα τους. Είναι μεγάλη τιμή για το τουρνουά η παρουσία του Τσάβι Σαμπατέ, ο κορυφαίος προπονητής του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα μιλήσει στους προπονητές για τον δικό του δρόμο επιτυχίας. Παράλληλα θα διοργανωθεί σεμινάριο αθλητικού μασάζ και ρεφλεξολογίας, ενώ θα γίνει σεμινάριο- ενημέρωση στους προπονητές για τους νέους κανονισμούς σε συνεργασία με ΣΥΠΧΕ και ΚΕΔ». 

Δημήτρης Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών):
 «Θέλω να καλωσορίσω όλες τις ομάδες που ήρθαν στην αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην πόλη που το χάντμπολ χτυπάει δυνατά τα τελευταία χρόνια. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια εδώ και στις υποδομές. Σημειωτέον ότι ο Διομήδης έχει πολλά παιδιά που προέρχονται από αυτόν τον τόπο και πρωταγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς εμπιστεύτηκαν στο Danaon Cup τα παιδιά τους και μιλάω και ως γυμναστής. Είναι σημαντικό να παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια και επειδή έχω παρακολουθήσει το πώς δουλεύουν εδώ οι άνθρωποι, γίνεται σοβαρή δουλειά. Το βράδυ σε μία όμορφη πλατεία σε ένα διαφορετικό Άργος, θα ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια και πιστεύω στο τέλος όλες οι ομάδες που ήρθαν θα μείνουν ευχαριστημένες και θα ξανάρθουν. Ως Δήμαρχος του Δήμου Άργους- Μυκηνών σας καλωσορίζω». 

Κυριακή Μπακουλοπούλου (Πρόεδρος ΕΑΠ, ταμίας ΟΧΕ):
 «Είμαι χαρούμενη που εκπροσωπώ την Ομοσπονδία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Παμπαίδων Α'- Danaon Cup σε μία ιστορική πόλη, όπως είναι το Άργος που έχει προσφέρει με τον βέλτιστο τρόπο στην ανάπτυξη του αθλήματος μας. Εδώ θα διεξαχθεί μία από τις πιο σημαντικές τελικές φάσεις αναπτυξιακών ηλικιών, καθώς οι μικροί αθλητές που θα πάρουν μέρος αποτελούν το παρόν και το μέλλον του χάντμπολ. Ο χαρακτήρας του τουρνουά, εκτός από αγωνιστικός, είναι πολιτιστικός και κοινωνικός. Ο αθλητισμός δίνει την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν. Θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους ανθρώπους του Διομήδη για τις προσπάθειες που καταβάλουν για το άθλημα στην περιοχή εδώ και χρόνια». 


Κώστας Βλαχοσπύρος (Πρόεδρος ΑΟ Διομήδη Άργους):
 «Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Είναι τιμή και ευθύνη για εμάς. Το τουρνουά βρίσκεται στην 4η χρονιά. Είναι δύσκολο να το πιστέψω και δεν περίμενα να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς. Ήταν μια ιδέα του αδερφού μου Νίκου και σε αυτόν οφείλεται το μεγαλύτερο κομμάτι της δημιουργίας του. Βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του χάντμπολ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μάγδα, την Μαρίλια, τον Αλέξη και τον Γιάννη, διότι όλα αυτά που προσφέρουν είναι ανεκτίμητα. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον Τσάβι Σαμπατέ για την παρουσία του εδώ και να τον ευχαριστήσω θερμά». 

Σούλα Παπαγεωργοπούλου (Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία):
 «Θέλω να ευχαριστήσω το Danaon Cup, το διοικητικό συμβούλιο του Διομήδη, όλους τους εθελοντές και φυσικά τον κ. Χειβιδόπουλο, ο οποίος μας βοήθησε όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε για να δημιουργηθεί το ΚΔΑΠ Αργολίδας και να στεγάσει τα παιδιά με αναπηρία, όπως και ο κ. Καμπόσος. Από το τουρνουά θα ωφεληθούμε πάρα πολύ και άμεσα και έμμεσα μέσα από την στήριξη των κατασκηνώσεων, αφού τα παιδιά μας θα μπορούν να πάνε στις κατασκηνώσεις της Ιερής Μητρόπολης Άργους». 


Δημήτρης Δημητρούλιας (Πρόεδρος ΣΥΠΧΕ, προπονητής Διομήδη):
 «Είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί κάθε χρόνο όλοι μαζί συνειδητοποιούμε τι έχουμε καταφέρει σε αυτή την περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. Η Αργολίδα έχει δει τα περισσότερα ματς πλέι οφ, τους περισσότερους τελικούς και τα τελευταία τέσσερα χρόνια διοργανώνει το σπουδαιότερο τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο μου Τσάβι για την αποδοχή της πρόσκλησης. Έχει πολλά να δώσει από τις γνώσεις του. Αύριο θα μας περιγράψει πως βρέθηκε να είναι ο σημαντικότερος προπονητής στο Τσάμπιονς Λιγκ; Πως έφτασε στο Βέζπρεμ; Πως κατάφερε να κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην πρώτη του χρονιά; Την Πέμπτη θα γίνει επίσης ένα σπουδαίο event με μεγάλους αθλητές που θα μιλήσουν για την καριέρα τους και το πώς την έχτισαν». 



Τσάβι Σαμπατέ (Προπονητής Βέζπρεμ, Εθνικής Ουγγαρίας):
 «Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι σε αυτή την όμορφη πόλη και σε αυτή την όμορφη χώρα. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους του χάντμπολ και χαρούμενος που συναντάω καλούς φίλους, όπως ο Στάθης και ο Δημήτρης. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε να αναπτύξετε το χάντμπολ στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στους τοπικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση για την στήριξη τους στο άθλημα που αγαπάμε. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή για την σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία που πήρε σχετικά με την στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και την βοήθεια της στην Εκκλησία. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν έστω και λιγάκι βοηθήσω με την παρουσία μου εδώ την ανάπτυξη του ελληνικού χάντμπολ».

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Τρίτη 21 Ιουνίου (πρωί)
Αγία Τριάδα 8:45, Ιωνικός ΝΦ- Φίλιππος 2
Ναύπλιο 10:00, Ολυμπιακός- ΟΦΝΙ
Αγία Τριάδα 10:00, Φαίακας- Πολιτεία
Νέας Κίου 10:00, Δούκας- Άρης Ν.
Ναύπλιο 11:15, Βριλήσσια- Λεωνίδας
Αγία Τριάδα 11:15, Στεάουα- Πανελλήνιος
Νέας Κίου 11:15, Διομήδης- Κορωπί

Τρίτη 21 Ιουνίου (απόγευμα)
Ναύπλιο 18:15, Ολυμπιακός- Δράμα 86
Αγία Τριάδα 18:15, Φίλιππος 1- Πανελλήνιος
Νέας Κίου 18:15, ΠΑΟΚ- Πολιτεία
Άργους 19:00, Διομήδης- Πυλαία
Αγία Τριάδα 19:30, Προσοτσάνη- Ιωνικός ΝΦ
Νέας Κίου 19:30, Φοίβος- Άρης Νίκαιας
Ναύπλιο 19:30, ΧΑΝΘ- Λεωνίδας

Τετάρτη 22 Ιουνίου (πρωί)
Αγία Τριάδα 08:45 Προσοτσάνη- Φίλιππος 2
Ναύπλιο 10:00, Βριλήσσια- ΧΑΝΘ
Αγία Τριάδα 10:00, ΠΑΟΚ- Φαίακας
Νέας Κίου 10:00, Δούκας- Φοίβος
Ναύπλιο 11:15, ΟΦΝΙ- Δράμα 86
Αγία Τριαδα 11:15, Φίλιππος 1- Στεάουα
Νέας Κίου 11:15, Πυλαία- Κορωπί

Οι όμιλοι
Α' όμιλος: Ολυμπιακός Κερατσινίου, ΟΦ Νέας Ιωνίας, Δράμα 1986
Β΄όμιλος: Φίλιππος Βέροιας 1, Στεάουα, Πανελλήνιος
Γ' όμιλος: ΑΣΕ Δούκα, Φοίβος Συκεών, Άρης Νίκαιας
Δ' όμιλος: ΠΑΟΚ, Φαίακας Κέρκυρας, ΑΟ Πολιτείας
Ε' όμιλος: ΑΟ Προσοτσάνης, Ιωνικός ΝΦ, Φίλιππος Βέροιας 2
Ζ' όμιλος: ΕΣΝ Βριλησσίων, ΧΑΝΘ, Λεωνίδας
Η' όμιλος: Διομήδης Άργους, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΓΣ Παπασιδέρης

Το σύστημα
1η φάση: Περιλαμβάνει 7 ομίλους των 3 ομάδων. Σε κάθε όμιλο παίζουν όλοι προς όλους σε 3 αγωνιστικές (Τρίτη πρωί/απόγευμα και Τετάρτη πρωί).
Σύνολο Αγώνων 21

2η φάση: Οι 6 πρώτοι από τους ομίλους Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ και οι 2 πρώτοι από τον όμιλο Η σχηματίζουν 2 ομίλους των 4 ομάδων (ο A1, B1, Γ1, Η1 έναν όμιλο, οι Δ1,Ε1, Ζ1, Η2 άλλον όμιλο) για την 1η 8άδα. Το ίδιο συμβαίνει για 9-16 θέση κατάταξης με τους δεύτερους των ομίλων (1ος όμιλος Α2,Β2,Γ2,Η3 και 2ος όμιλος Δ2,Ε2,Ζ2,Β3) και ένας όμιλος με τους τρίτους των ομίλων (Όμιλος Α3, Γ3, Δ3, Ε3, Ζ3). Σύνολο Αγώνων 34.

3η φάση: Για 1-8 κατάταξη παίζουν ημιτελικούς χιαστί (Παρασκευή απόγευμα) μόνο οι 4 πρώτες ομάδες δηλαδή ο Α1 με τον Ε1 και αντίστοιχα ο Δ1 με τον Β1. Από 5-16 θέση παίζουν αγώνες κατάταξης (κάποιους Παρασκευή απόγευμα και κάποιους Σάββατο πρωί) με τον αντίστοιχο από τον άλλο όμιλο, δηλαδή ο Γ1 με τον Ζ1, ο Η1 με τον Η2, ο Α2 με τον Δ2, ο Β2 με τον Ε2 και ούτω καθ' εξής. Σε αυτή την περίπτωση οι 4 πρώτοι παίζουν σύνολο 7 παιχνίδια, οι 5-21 παίζουν 6 παιχνίδια κάθε ομάδα. Σύνολο Αγώνων 10. ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ DANAON CUP: 65 Αγώνες
*Η διάρκεια των αγώνων είναι 50 λεπτά (2Χ25).
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες