Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

23 Μαΐου 2016

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ


 Από το Γηροκομείο Άργους γίνεται γνωστό ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, πανηγυρίζει το Εκκλησάκι του Αγίου στο Γηροκομείο Άργους.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της εικόνος του Αγίου στο χώρο του Γηροκομείου.


Την ημέρα της Εορτής Παρασκευή 7 Μαΐου σης 7.00 π.μ. θα ψαλεί η ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα δώσει στους τροφίμους χαρά αλλά και τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία μας είναι δίπλα στους απόμαχους της ζωής.


Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (1690 – 27 Μαΐου 1730) είναι Άγιος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Ως αιχμάλωτος πολέμου αρχικά και έπειτα δούλος ενός τούρκου Αγά, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του.
Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκόπι Εύβοιας και ο ίδιος θεωρείται θαυματουργός, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες