Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Μαΐου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε  και φέτος η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο συνοικισμό Ναυπλίου. Ο ναός αυτός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστούς , που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους.

 Στους φετινούς εορτασμούς ο ναός φιλοξενεί για λίγες ημέρες την  θαυματουργή εικόνα της   Παναγίας της Πανατανάσσης από την Σταυροπηγιακή μονή του οσίου Συμεών του θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος παρουσία αρκετών Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή. Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Παντανάσσης. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Καθημερινά στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  θα τελούνται ακολουθίες έως την  Τρίτη 24  Μαΐου 2016 προς τιμή της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Παντανάσσης. Την Κυριακή 22 Μαΐου στις 8μμ  θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον  προαύλιο χώρο  του ναού, από τον Παναγιώτη Λάλεζα και παραδοσιακοί χοροί από το «εργαστήρι Ελληνικού χορού»  του κ. Χρήστου Λεβέντη. 
STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες