Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Μαΐου 2016

12 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Με ομιλία του  Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ  και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου ξεκίνησε η διεθνής διάσκεψη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στο Ναύπλιο στα πλαίσια του 12ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου που πραγματοποιείται απ τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2016 στο «Βουλευτικό». 


Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή, καθώς πραγματοποιείται Διεθνής Διάσκεψη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό με εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή χώρο με θέμα: «The protection of asylum seekers, refugees and migrants. Lessons learnt from the recent crisis and perspectives for coordinated action of International Organisations». 
 Η Διάσκεψη διοργανώνεται από κοινού με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΕΚΕΚΔΑΑΔ, την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Δήμο Ναυπλίου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, (ο οποίος θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης του Ναυπλίου), ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Ξυδάκης Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Διπλωμάτες, ανώτατα στελέχη στα ελεγκτικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης (Δικαστήριο, Κοινοβουλευτική Συνέλευση, Κογκρέσο κλπ.), της FRA, της FRONTEX, της UNHCR και ΜΚΟ, καθώς και ακαδημαϊκοί. 

Στο διεθνές συνέδριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας και Γ. Ανδριανός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νπλιέων Παναγιώτης Μπούκουρης , οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπουζαλάς και Γ. Καχριμάνης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κώστας Χελιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι και φοιτητές.  

Στο πλαίσιο αυτό, η Πόλη του Ναυπλίου, αποτελεί για ένα διήμερο το επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων σε μία κρίσιμη για την Ευρώπη στιγμή.


Το Σεμινάριο είναι ανοικτό να το παρακολουθήσουν μεταπτυχιακοί και τελειόφοιτοι φοιτητές, νέοι επιστήμονες και ερευνητές με διεθνολογικά ενδιαφέροντα. 



STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες