Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

23 Μαΐου 2016

ΟΙ «ΛΥΚΟΙ» ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 1-0 ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΤΗΣ HANDBALL PREMIER


Mε έναν καταπληκτικό Λοίζο κάτω από τα δοκάρια, που ολοκλήρωσε το ματς με 15/30 επεμβάσεις και ποσοστό 50%, ο Διομήδης Άργους νίκησε 20-18 τον Φίλιππο Βέροιας στον 1ο τελικό της Handball Premier στο κλειστό της Αγίας Τριάδας.


Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη νίκη των «Λύκων» επί των Βεροιωτών εντός και εκτός έδρας από το 2011 και 4η την φετινή περίοδο σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η σειρά μεταφέρεται πλέον στο «Φιλίππειο» την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου (16:30, ΕΡΤ2) με τον Διομήδη να θέλει μία ακόμα νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής για 3η φορά στην ιστορία του και την ομάδα της Ημαθίας να ψάχνει την ισοφαρίσει με σκοπό να διεξαχθεί και τρίτο παιχνίδι.
 

Το ματς
Ο Μπαντής έβαλε μπροστά τον Φίλιππο πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά γρήγορα οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +3 (4-1) στο 9', καταφέρνοντας να κρατήσουν χωρίς γκολ τους Βεροιώτες για 8 λεπτά!
Ο Ανανιάδης σκόραρε για το 4-2, αλλά ο Πασσιάς απάντησε άμεσα (5-2) εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια. Η επίθεση του Φιλίππου παρέμενε προβλέψιμη, αναγκάζοντας τον Στέλιο Σεϊρεκίδη να πάρει πολύ νωρίς (10:32) το πρώτο του time out.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους «Λύκους» να συνεχίζουν την δυνατή ανοιχτή άμυνα και τον Φίλιππο να μην μπορεί να βρει λύσεις.
Έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν ευκαιρία να ανεβάσουν την διαφορά στα 4 γκολ (8-4) για πρώτη φορά στο 22:08 με αποτέλεσμα ο προπονητής των Βεροιωτών να πάρει και το δεύτερο time out.

O Λοίζος κράτησε την διαφορά στα τέσσερα γκολ με τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ μετά το τέρμα του Μιχαηλίδη (8-5) έκανε άλλη μία μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Παπαδόπουλου.
Από την άλλη πλευρά ο Τσιλιμπάρης προσπαθούσε να διορθώσει τα λάθη της άμυνας του, έχοντας πέντε αποκρούσεις, εκ των οποίων η μία σε πέναλτι του Μυλωνά. Ο Καρυπίδης με πέναλτι μείωσε σε 8-6 στο 28'.
Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο έμπειρος πορτιέρο του Φιλίππου σταμάτησε τετ α τετ του Μυλωνά και στην κόντρα ο Παπαδόπουλος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Μετά το time out του Δημήτρη Δημητρούλια ο Μυλωνάς… τρύπωσε στην άμυνα του Φιλίππου και έκανε το 9-6 (29:40).
Οι Βεροιώτες είχαν την τελευταία επίθεση με παίκτη παραπάνω, λόγω δίλεπτης του Ντάσεβιτς, ωστόσο το σουτ του Σανίκη πέρασε άουτ.

Έγινε ντέρμπι στο τελευταίο πεντάλεπτο
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου Παπαδόπουλος και Άντρεγιτς ανέβασαν την διαφορά στα πέντε γκολ (11-6). Ο Λοίζος έκανε άλλη μία καταπληκτική απόκρουση σε τετ α τετ του Μιχαηλίδη και στην αντεπίθεση ο Παπαδόπουλος όχι μόνο έγραψε το 13-8 (35'), αλλά πήρε και την δίλεπτη αποβολή του Δημήτρη Μπαντή.
Στο 36' πέρασε στο παιχνίδι ο Γιώργος Μαστορογιάννης και η άμυνα του Διομήδη άλλαξε, αφού προσαρμόστηκε πάνω στον Γρηγόρη Σανίκη.
Με τον Λοίζο να κρατάει τα υψηλά ποσοστά του οι «Αργίτες» διατήρησαν σχετικά εύκολα το +5 (15-10, 16-11, 17-12, 18-13, 19-14) έως το 48'
Ο Φίλιππος μετά από ώρα μείωσε στα τρία γκολ (19-16) με τέρματα των Παπαδόπουλου και Μαστορογιάννη στο 51', ενώ στο 54:45 το ματς έγινε πάλι ντέρμπι όταν ο Σανίκης έκανε το 20-18.
Οι Βεροιώτες είχαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αλλά ο Βεσελίνοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (56'), στην επόμενη φάση ο Καρυπίδης νικήθηκε από τον Λοίζο, ενώ δύο ακόμα επιθέσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Έτσι το σκορ παρέμεινε στο 20-18 και ο Διομήδης έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών.
 

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 20-18
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-2, 6-3, 7-4, 8-5, 9-6 (ημχ.), 13-9, 15-11, 17-12, 19-16, 20-18, 20-18.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 1, Καρκαλάτος 1, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς 2, Κοροβέσης, Μούγιτς, Άντρεγιτς 4, Ντάσεβιτς, Τουνγκελίδης, Σαμαράς 1, Σεϊρεκίδης, Μυλωνάς 5, Λοίζος, Δάσκαλος 1, Παπαδόπουλος 5.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Χαραλαμπίδης, Μιχαηλίδης 1, Αποστολίδης, Ανανιάδης 2, Μπαντής 2, Δεληγιάννης, Σανίκης 1, Βουτσάς, Καρυπίδης 4, Κότσιφας, Δραγκόλας, Μαστορογιάννης 1, Τσιλιμπάρης, Τριανταφυλλίδης, Παπαδόπουλος 4, Βεσελίνοβιτς 3.
Παρατηρητές: Κυριακούλιας- Νικολίτσας, Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης
Δίλεπτα: 1-6, Πέναλτι: 3/4-3/3.

Δηλώσεις
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας επεσήμανε: «Ήταν μια επαγγελματική νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Η ομάδα έδειξε σθένος, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα υπερνικήσαμε τον αντίπαλο. Ήταν λογικό να υπάρχει άγχος όταν μείωσε ο Φίλιππος, εξάλλου πολλοί αθλητές μας δεν έχουν εμπειρία τελικών. Πρέπει να βελτιωθούμε στις ειδικές καταστάσεις που πιστεύω σήμερα υστερήσαμε».

Ο κορυφαίος του αγώνα Νίκος Λοίζος επεσήμανε: «Ήταν ο 1ος τελικός, κάναμε το 1-0. Δείξαμε ψυχραιμία και πάθος από την αρχή και πήραμε μία δίκαιη νίκη. Είναι μια σειρά που χρειάζεται υπομονή και απόλυτη συγκέντρωση. Πηγαίνουμε στη Βέροια με στόχο να κάνουμε το 2-0 και να πάρουμε τον τίτλο».


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες