Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

28 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: "ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΛΠΙΚΕΣ"


"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα νόμισμα ή για ένα έργο τέχνης είναι η παραχάραξη. Και η μεγαλύτερη απογοήτευσις για κάποιον είναι να ανακαλύψει ότι ο θησαυρός που κατέχει είναι κάλπικος. Αν θέλουμε να βάλουμε το δάκτυλον επι των τύπων των ήλων, θα πρέπει να παραδεχθούμε πως ανέκαθεν αλλά και στις μέρες μας πολλές μορφές μοναχισμού αποδείχθηκαν κάλπικες". Η ομιλία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο το απόγευμα χθες Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στην έναρξη του Παμπελοποννησιακού Μοναστικού Συνεδρίου με τίτλο ο «Ελληνικός Ορθόδοξος Μοναχισμός», αφορά σε μια σειρά από πράξεις που προσβάλλουν στις μέρες μας το εσχατολογικό μήνυμα και όραμα του μοναχισμού.

Η ομιλία του Σεβασμιότατου για τους πολλούς αυτόκλητους μάντεις και προφήτες αλλά και οπαδούς του «εύκολου θαύματος» που έχουν παρεισφρήσει στον μοναχισμό, στιγμάτισε με πολύ θετικό τρόπο την 1η συνεδρία της Παρασκευής της εκδήλωσης που συνεχίζεται και σήμερα στην Πάτρα και οργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη και τη Μονή Ομπλού, στο πλαίσιο των φετινών «Πρωτοκλητείων 2015».

Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στα 700 χρόνια της Ιεράς Μονής του Ομπλού. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών έκανε την Παρασκευή το απόγευμα ο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος μιλά σήμερα με θέμα "Μοναχισμός και Εκκοσμίκευσις".
Μετά των ομιλητών στην 1η συνεδρία της Παρασκευής και ο Γέροντας Ευσέβιος, ηγούμενος της Μονής Αγίας Λαύρας, με θέμα την προσφορά των Ι. Μονών της Αχαΐας στους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες. Ξεκινώντας από τον Ομπλό και τη σημαντική συμβολή του στον ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων από το ξέσπασμα της Επανάστασης, έδωσε σημαντικά ιστορικά στοιχεία από ντοκουμέντα και για τη συνεισφορά των Μονών Χρυσοποδαριτίσσης Νεζερών, Μεγάλου Σπηλαίου, Ταξιαρχών Αιγιαλείας και βέβαια την Αγία Λαύρα απ' όπου ξεπήδησε η επανάσταση του '21 με το σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος».

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους χθες μοναχοί και μοναχές απ' όλη την Πελοπόννησο καθώς επίσης και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κυθήρων Σεραφείμ, Ηλείας Γερμανός και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κερνίτσης Χρύσανθος και Ωλένης Αθανάσιος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες