Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Απριλίου 2014

Με δραστηριότητες ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή περίοδος για τα μικρά παιδιά του Δον Πινέλο


Ολοκληρωθηκαν το Μ.Σάββατο οι Πασχαλινές δραστηριότητες των μικρών μαθητών του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού Δον Πινέλο στο Ναύπλιο.

Τα μικρά παιδιά ξεκίνησαν από την Καθαρή Δευτέρα με την κατασκευή της κυρά Σαρακοστής, κόβοντας κάθε βδομάδα και ένα από τα επτά συνολικά ποδαράκια, όπως επιβάλλει το πατροπαράδοτο έθιμο.


Την μεγάλη βδομάδα οι μικροί μαθητές με την βοήθεια και καθοδήγηση των δραστήριων εκπαιδευτικών τους Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη κατασκεύασαν Πασχαλινές λαμπάδες και κάρτες, ενώ στόλισαν ένα δέντρο ελιάς που συμβολίζει το Ιερό ευχέλαιο και τον κήπο της Γεσθημανής, με πασχαλινά στολίδια και αυγά.

Το Μ.Τετάρτη τα παιδιά του Δον Πινέλο παρακολούθησαν την ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Αγία Μονή Ναυπλίου ενώ μετά την λειτουργία επιδόθηκαν στο Πασχαλινό παιχνίδι της Πασχαλίτσας με τα κρυμμένα σοκολατένια αυγά, στην όμορφη φύση μέσα στους ανθισμένους αγρούς της Μονή.

Το τελευταίο ποδαράκι της κυρά Σαρακοστής που αντιστοιχεί στην Μεγάλη βδομάδα γίνεται επίκεντρο ενός χαρούμενου παιχνιδιού, όπου κρύβεται μέσα σε ένα ξερό σύκο και μέσα από ένα παιχνίδι με γρίφους, οποίο παιδάκι το βρει, είναι ο τυχερός της Πασχαλιάς.



STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες